2014. február 24., hétfő

Konferencia felhívás: HRABAL 100 - Túlságosan csendes születésnapi party


Az ELTE BTK cseh szak, a Szent-Adalbert Közép- és Kelet-Európa Kutatásokért Alapítvány, a Szláv Textus és a Cseh Centrum

szeretettel meghívja a Bohumil Hrabal  születésének 100. évfordulója alkalmából megrendezendő 

Hrabal 100 – Túlságosan csendes születésnapi party“   

című nemzetközi konferenciára.

A konferencia időpontja: 2014. május 6.
A konferencia helyszíne: Budapest, Eötvös Loránd Tudományegyetem 

A konferencia Bohumil Hrabal életművével foglalkozik európai kontextusban, az alábbi témakörökben: irodalom, nyelvészet, transzlatológia, film, filozófia, kulturológia és történelem. Az előadások időtartama 15 perc, amelyet vita követ. A konferenciára alapszakos és doktorandusz hallgatók jelentkezését egyaránt várjuk. Jelentkezni legkésőbb 2014. április 1-jéig lehet az előadás 15-20 soros összefoglalójával a narozkyhrabala@gmail.com címen. 

konferencia és a tanulmánykötet nyelve cseh, szlovák, angol, illetve magyar. A konferencián való részvétel ingyenes, a szállás, utazás, étkezés költségeit a résztvevők maguk térítik. A konferencián elhangzott előadások írott változatát online konferenciakötetben és – amennyiben a rendelkezésre álló források lehetővé teszik – nyomtatott formában is publikáljuk. A tanulmányok beküldési határideje 2014. június 30. Felhívjuk figyelmüket, hogy amennyiben lektoraink úgy ítélik meg, hogy a tanulmány nem felel meg a tudományosság alapvető kritériumainak, akkor a tanulmányt nem tudjuk megjelentetni.

További információ: narozkyhrabala@gmail.com.
A jelentkezési lap letölthető az alábbi címről: http://budapest.czechcentres.cz/aktualis/2014-224-konferencia-hrabal-100/Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése